ΤΡΟΦΙΜΑ και SARS–CoV-2-ru

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού. Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων.

 

Η επιχείρηση τηρεί όλα τα παρακάτω μέτρα που συστήνει ο ΕΟΔΥ ως καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων όπως:

— Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία τροφίμων

— Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμών και μαγειρεμένων τροφίμων

— Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή των τροφίμων

— Κάλυψη του στόματος και της μύτης από το προσωπικό, με πανάκι ή με το μανίκι όταν βήχει ή φταρνίζεται και επιμελές πλύσιμο των χεριών αμέσως μετά.

— Καθαρισμός και απολύμανση των εργαλείων, σκευών και επιφανειών κοπής πριν και μετά τη χρήση.

— Χρήση διαφορετικών μαχαιριών, σκευών και επιφανειών κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα

— Διαχωρισμός των ωμών από μαγειρεμένα τρόφιμα για αποφυγή της διάδοσης μικροβίων σε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

— Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά των ευαλλοίωτων προϊόντων, ιδιαίτερα το κρέας

— Σχολαστικό πλύσιμο των φρούτων και λαχανικών πριν τη χρήση τους

— Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας, πουλερικά).

Обзор конфиденциальности

На этом сайте используются файлы cookie, что позволяет нам обеспечить наилучшее качество обслуживания пользователей. Информация о файлах cookie хранится в вашем браузере и выполняет такие функции, как распознавание вас при возвращении на наш сайт и помощь нашей команде в понимании того, какие разделы сайта вы считаете наиболее интересными и полезными.